Fit en Beter

Verslag van Emmie over NK Cross in Oldenzaal

Gisteren stond het NK cross op het programma, het hoofddoel van deze winter. De wedstrijd waar we de hele winter naartoe hebben getraind, om hier optimaal te kunnen presteren.
De trainingen gingen lekker en iedere week ging het weer een stukje beter dan de week ervoor. Dat geeft veel vertrouwen om in Oldenzaal (waar het NK was) goed voor de dag te komen.
Ik had er heel erg veel zin in, en vooral om zien of ik de strijd met de andere toppers weer eens echt kon aangaan. Ik had natuurlijk wel wat kriebeltjes, maar dat hoort erbij.
Eerst hadden we een lange reis voor de boeg, want Oldenzaal ligt niet zomaar naast de deur. Na ruim 2 uur rijden waren we bij de plek van bestemming. Startnummer opgehaald en op naar het parcours, om het te verkennen. Ik was erg benieuwd, omdat ik hier nog nooit was geweest. Het bleek een heel afwisselend en selectief parcours. Harde paden, veel gras, strand, heuveltjes, glooiend en ga zo maar door. Een echte cross dus. Niet het meest ideale parcours voor mij, maar dit hoort bij de crossen! Na het verkennen van het parcours ben ik gaan inlopen en de warming-up gaan doen. Het voelde allemaal lekker soepel aan en ik had er nog meer zin in. 10 Minuutjes voor de start naar de start en dan vlammen!!! Mijn start was niet zo heel goed (heb ik vaker last van ;-P), maar geen paniek. Ik ben vrij snel op gaan schuiven, waarna ik bij kilometer 1 al de aansluiting met de kopgroep had, dat gaat lekker.
Ik heb toen meteen de kop van Roos Blokhuis overgenomen en lekker snel maar ontspannen doorgelopen. Op een gegeven moment op de heuvel werd ik even ingehaald maar ik had nog steeds aansluiting. Bij ingaan van de tweede ronde had ik nog steeds aansluiting. Op een gegeven moment ging Jasmijn er vandoor en kon ik het niet meer bijhouden. Ik heb toen de laatste km nog alleen moeten lopen, maar gevochten tot de finish. Ik was de laatste km moe, maar (ik weet niet hoe) ik heb op de laatste 100m nog een sprintje kunnen trekken naar de finish. Moegestreden over de finish maar heel erg blij met het resultaat, 6e van Nederland op de cross! Het gat met de top is weer een stuk kleiner dan de andere crossen geworden én ik heb hier mijn beste resultaat van de winter behaald, en dat was onze missie deze winter ook.

image_pdfimage_print