Fit en Beter

Lopen is ook gezelligheid

Vanochtend hebben Sylvia, Emmie, Jan en Bob aan de Grenslaup Vosseven meegedaan. Allemaal met een verschillend uitgangspunt. Maar wel vanuit het uitgangspunt dat sporten/hardlopen ook verbroedert en gezellig kan zijn. Heerlijk genieten van het lopen om het lopen.
Sylvia is pas bezig met hardlopen en wil in juni de 10km in Weert op een goede manier uitlopen. Vandaag mocht ze ca. 6,35km door een mooi bos lopen. Zou ze die ontspannen kunnen volbrengen? De wilskracht van Sylvia kennende wel. Ze mocht dus 2 rondjes lopen, maar liep eigenlijk te hard. Uiteindelijk kwam ze binnen in een goede 35:24. Erg vermoeid, maar wel genoten.
Jan liep ook 2 rondjes. Het trainen schiet er de laatste tijd behoorlijk bij in, maar gezellig lopen en na afloop een heerlijke kop koffie haalden Jan snel over. Een iets te snelle start moest hij een beetje bekopen in de 2e ronde. Echter, dit dipje werd glansrijk verslagen en het tempo weer opgeschroefd. Uiteindelijk snelde Jan in 35:14 over de streep.
Bob traint de laatste tijd ook nauwelijks meer en wil de draad toch wel een beetje oppakken. Hij ging voor 3 rondjes (9,53km), waarbij de eerste 2 rondjes samen met Sylvia werden gelopen. Na een doorkomst van 35:29 ging het 3e rondje in 15:15. Eindtijd 50:44. Erg vermoeiend maar oh zo lekker.
Emmie liep ook 3 rondjes. Na het NK van gisteren stond er 45 minuten uitlopen in het schema. Dat kun je dan net zo goed gezellig in het bos doen, samen met gezellige mensen. Heel op haar gemak en nog nagenietend van de wedstrijd gisteren. Met een grote glimlach kwam ze na iets meer dan 48 minuten over de finish.
Daarna heerlijke koffie en nagekletst.

image_pdfimage_print