Fit en Beter

Loon naar werken voor Emmie

Zaterdag 20 februari 2016 liep Emmie de 3000m bij het NK Junioren B in Apeldoorn. Ondanks dat het een NK is, hebben we er in de trainingen niet echt rekening mee gehouden. Zo hebben we donderdagavond nog een baantraining met 1000-tjes gedaan en enkele snelle 200-tjes. HET doel voor deze winter is op 13 maart bij het NK Cross in Oldenzaal. Maar onbelangrijk is een NK Indoor natuurlijk ook weer niet. Het blijft tenslotte toch een NK. En zeker als er, zoals dit jaar, kansen liggen om een mooie plek te bewerkstelligen.
Vooraf kijk je met een scheef oog naar het deelnemersveld en ziet dat de bezetting niet op z’n sterkst is. Enkele snelle meiden kiezen voor de 1500m en weer anderen kiezen ervoor om bij de Meisjes A mee te doen. In een optimistische bui zie je medaillekansen. Zeker omdat de laatste 1,5-2 weken de puzzelstukjes van het trainen in elkaar beginnen te vallen. Kortom…de vorm groeit.
Op het eerste oog zijn Floor Doornwaard en Sophie Dielissen diegenen waar je rekening mee houdt, waar Emmie mee moet gaan strijden. Maar outsiders zijn er ook altijd. Bovendien zijn er ook meiden die je niet zo goed kent, maar die ook verdomde hard kunnen lopen.
Emmie heeft bij crossen en andere wedstrijden al een paar keer naast een podiumplek gegrepen. Soms omdat de anderen gewoonweg harder liepen, maar af en toe ook omdat de eindsprint niet de sterkste kant van Emmie is en ze op het laatst voorbij werd gelopen. Het was haar zo gegund om nu eens op het podium te komen. Ze doet er echt enorm veel voor, en laat er ook nog eens enorm veel voor. Zou ze nu eindelijk eens loon naar werken krijgen??
Kansen op een medaille waren er vooraf zeker. Het zou wel nog moeten gebeuren. Zelfs een 1e plek is niet eens zo’n rare gedachte. Hoewel Floor wel de echte favoriet is.
Vol energie, zin en vertrouwen staat Emmie aan de start. Ik kan een uitgebreid wedstrijdverslag maken, maar de beelden die je hieronder kan aanklikken zijn veel mooier. (De 3000m begint na 1uur16)

NK Junioren MB 3000m Indoor

Het resultaat is een dik verdiende 3e plek en de bronzen medaille. Eindelijk heeft Emmie de door haar zo begeerde podiumplek gehaald. Het is haar enorm gegund. Extra mooi is dat ze die medaille verdiend heeft in een spannende eindsprint. Dat is ook weer een geweldige stap voorwaarts. Ze wilde zo graag op het podium komen dat ze op het laatst nog net iets extra’s kon brengen. Ze weet nu dus dat ze dat ook kan. Zoals de afgelopen periode een belangrijke leerperiode was, en ook de komende jaren nog vooral belangrijk zijn om te leren, een brede basis te leggen en zich verder te ontwikkelen, maakt dit leermoment en groot verschil. Zo zie je maar dat een klein verschil van een fractie van een seconde een groot verschil kan betekenen.

image_pdfimage_print