Fit en Beter

Flinke stap voor Emmie in Helden

Gisteren liep Emmie de korte cross bij de Vsen mee in Helden. Bewust niet bij de B-junioren, maar bij de senioren omdat ze dan een langere afstand (4650m) kon lopen. Ze loopt nu eenmaal graag langere afstanden. Ze zou het liefst de lange cross hebben gelopen!! Maar je moet ook keuzes maken die voor de lange termijn beter zijn. Nu was de keuze gebaseerd op een afstand die net wat langer is dan het NK Cross op 13 maart.
Vooraf was de afspraak gemaakt dat Emmie deze keer snel zou starten (sneller dan normaal!!) en hard door zou lopen om de wedstrijd in elk geval voor haarzelf hard te maken. (Ook al heeft ze de dag ervoor in de ochtend nog een stevige bostraining en ’s middags een circuittraining gedaan.) Als ze daarmee de tegenstand ook dwingt tot een harde wedstrijd is dat mooi meegenomen. Deze keuze was voor Emmie een flinke (mentale) stap. Ze bouwt een wedstrijd liever van achteruit op. Voor haar ontwikkeling moet ze echter meerdere taktieken aankunnen.
Emmie heeft volledig volgens afspraak gelopen. Ze startte snel en trok de hele wedstrijd goed door. “Helaas” bleek Jolanda Verstraten vandaag harder te lopen dan Emmie en niet te verslaan. Op slechts 24 seconden legde Emmie beslag op een mooie, en dik verdiende, 2e plek in een tijd van 17:59.
Vooral de manier van lopen, en het goede gevoel dat ze er zelf bij had, heeft haar doen beseffen dat ze ook de wedstrijd op een andere manier kan ingaan. Dat is een hele goede stap in haar ontwikkeling.

image_pdfimage_print