Fit en Beter

Gezondheid

“LET FOOD BE THY MEDICINE” by Hippocrates

Deze quote geeft helemaal weer wat voeding voor onze gezondheid doet. Voeding bepaalt in mijn ogen voor een (groot) deel onze gezondheid. Natuurlijk kun je pech hebben. En natuurlijk heb je niet alles in de hand wat gezondheid betreft. Wel kun je ervoor zorgen dat de randvoorwaarden voor gezondheid zo goed mogelijk zijn. Dat kun je doen door gezond te eten en regelmatig te sporten. En dat hoeft helemaal niet intensief te zijn om al een groot positief effect te hebben op je gezondheid.

Maar wat is gezond eten?

Je eet gezond als je de hoeveelheid (geraffineerde) koolhydraten in je voeding beperkt, de hoeveelheid eiwitten in je voeding niet overdrijft en voldoende gezonde vetten binnen krijgt. In welke mate je alles moet eten, is niet in een kant-en-klaar pakketje aan te leveren. Iedereen is anders!!

Wil je gezond eten dan lukt dat vaak niet van de ene op andere dag. Het is een kwestie van aanpassen, doseren, uitproberen, ervaren en weer aanpassen. Totdat je merkt dat het goed is.

Behalve dat ieder mens anders is en alleen daarom al andere hoeveelheden moet eten, verbruikt ook niet iedereen dezelfde hoeveelheid energie. Ook dat is een variabele die jouw voeding, en daarmee ook de randvoorwaarden voor je gezondheid, bepaalt.

Ik kan je helpen in jouw zoektocht naar een betere gezondheid.

image_pdfimage_print