Fit en Beter

Wie is Bob Stultiens?

Ik ben Bob Stultiens, gepassioneerd hardloper, (hard)looptrainer en gespecialiseerd in voeding.

Efka

Oktober 1989 ben ik begonnen met hardlopen. Daarvoor heb ik op hoog niveau getennist en liep ik 2x/week hard als conditietraining. In de loop van de tijd ging ik steeds meer hardlopen. Na enkele jaren combineren van beide sporten, werd hardlopen steeds meer mijn “hoofdsport”. Daarbij lette ik al heel gericht op mijn voeding. Sport en gezondheid hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gehad.

Aangezien ik na een jaar hardlopen mijn eerste marathon liep (er volgden er nog ruim 300) merkte ik ook meteen hoe belangrijk voeding is voor je sportprestaties. Destijds ging ik nog uit van het algemeen aanvaarde idee dat je vooral koolhydraten moest eten en stapelen voor de marathon. Dat principe heb ik jarenlang gevolgd, ik wist niet beter. De afstanden die ik ging lopen werden langer en langer. Zo ontdekte ik het ultralopen.

Om goed te kunnen trainen moet je gezond zijn. Gezond betekende voor mij gedoseerd trainen en zorgen voor de juiste voeding op het goede moment. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in de trainingsleer van het hardlopen en voeding. Cursussen gevolgd, vele deskundigen gesproken en uiteraard ook uittesten op mezelf. Ik werd me er meer en meer van bewust dat koolhydraten niet noodzakelijk zijn voor een (langdurige) sportprestatie. Zelf eet ik inmiddels volgens een Ketogeen eetpatroon. Uiteraard vind je daar op deze website (veel) meer over.

Met alle kennis en ervaring ben ik meerdere lopers/loopsters (van beginner tot Nederlands Kampioen) gaan begeleiding en adviseren in hun trainingen. Daarbij kreeg ik steeds meer vragen over voeding i.c.m. trainingen, maar ook steeds meer over voeding in het algemeen.

Sinds enkele jaren ben ik trainer bij AV Weert en geeft training aan ambitieuze atleten die meer uit hun mogelijkheden willen halen. Daarnaast geef ik looptrainingen aan hockey- en voetbalteams.

Van 1 januari 2019 tot 1 december 2021 ben ik trainer geweest van de Mila-jeugdgroep van Scopias in Venlo. Daar mocht ik werken met 15 atleten van 14-20 jaar en helpen hun prestaties te verbeteren. Vanaf 1 december 2021 zijn we als volledige groep overgestapt naar het Venloop Running Team en ben ik daar de trainer geworden. Het team bestaat momenteel uit 24 atleten die ik mag begeleiden naar persoonlijk-, regionaal-, nationaal- en sommigen naar internationaal niveau. We willen binnen 5 jaar bij de 3 sterkste loopteams van Nederland te zijn.

Ik ben in het bezit van trainersdiploma BLT3. Dat examen heb ik behaald met de unieke score van een 10.

In 2018 ben ik toegelaten tot de opleiding “Topcoach” bij de Atletiekunie. Deze opleiding stoomt trainers klaar om atleten op Olympisch niveau te begeleiden. Deze 2-jarige opleiding heb ik in 2020 succesvol afgerond.

Helaas is er – vanwege alle Corona-maatregelen – nog geen mogelijkheid geweest om de vervolgopleiding op Niveau 5 te doen. Ik zal rustig moeten afwachten totdat het wel kan. Tot die tijd zal ik ongeduldig blijven om de volgende stap te kunnen zetten.

Ik vind het zonde om mijn kennis niet te gebruiken en heb daarom de stap gezet om het hele pakket van gezondheid, gewichtsbeheersing en hardlopen aan te bieden. Meer informatie vind je op deze website.

image_pdfimage_print