Fit en Beter

Singelloop Weert 2016

Gisteravond was er de drukbezette Singelloop in Weert. Onder mooie weersomstandigheden voor de vele toeschouwers liepen Jan Egelmeers, Joost Saanen, Emmie Weekers en Serge Stultiens hun rondjes. De mooie weersomstandigheden vertaalden zich vooral op de 10km in een zwaar slot van de wedstrijd.
Jan liep de 5km in 25:55. Gezien de weinige km’s die Jan tegenwoordig maakt, vanwege drukte op zijn werk, is dat zeker niet slecht. Als hij de trainingen weer kan gaan oppakken, zullen er vast en zeker weer mooie tijden uitrollen.
Joost liep een goede 10km met 41:40. Hij was daarmee ca. 4 minuten sneller dan de vorige keer en kwam dicht bij zijn PR. Als je nagaat dat Joost een zware trainingsperiode achter de rug heeft, een niet helemaal okselfris aan de start stond, biedt deze prestatie heel veel perspectief voor een goed 2e deel van 2016. Vooral in belastbaarheid heeft Joost forse stappen gemaakt, dat zich hopelijk gaat vertalen in een goede najaarsmarathon.
Emmie heeft een wat minder goede periode achter de rug. Hoewel ze al niet echt op snelheid trainde, werden de snellere trainingen nog verder teruggeschroefd en was vooral het goede loopgevoel nog belangrijker. Een toptijd zat er deze keer op de 10km dan ook niet in. Met 40:49 liep ze heel constant naar een mooie, en verdiende, 1e plaats. Vooral het goede gevoel, de goed gedoseerde wedstrijd met de laatste ronde als snelste ronde, stemden tot tevredenheid. Ze is duidelijk op de weg terug.
Serge heeft een sterke wedstrijd gelopen. Als voetballer die enkele weken geleden is gaan trainen voor deze 10km, liep hij met 39:26 naar een prima 9e plaats. Hoewel het laatste rondje warm en zwaar was, liep ook hij een erg vlakke wedstrijd en knalde er in de laatste 200m nog een supersnelle 32-er uit.

image_pdfimage_print